actie
11-02-2024

SEC stunt niet tegen de koploper: SEC – Zeist 0-3 (0-1)

SEC stunt niet tegen de koploper: SEC – Zeist 0-3 (0-1)

De neutrale lezer zal hierna wel denken dat dit stukje geschreven is om de moed niet op te geven door overdreven positief te zijn. Degene die de afgelopen twee weken naar dit SEC gekeken hebben, die weten beter.

Ook gisteren moest onze tegenstander het opnemen tegen een zeer strijdvaardig en goed voetballend SEC. Persoonlijk heb ik (weer) genoten van de inzet, de spelbeleving en de uitvoering van ons plan. Het was helaas niet voldoende om de ongeslagen koploper een domper te bezorgen, maar wel meer dan voldoende om er zelf een goed gevoel aan over te houden. En eerlijk is eerlijk, tegen deze ploeg moeten wij de punten niet pakken. Iedere vorm van resultaat was bonus geweest.

Zeist is een zeer goed voetballend elftal en verreweg de beste ploeg die wij tegen zijn gekomen in deze competitie. Het eerste halfuur werd er zeer goed tegenstand geboden en ondanks het balbezit van de Paarsen waren de grootste kansen voor SEC. Tot tweemaal toe wist Pistolen Paultje niet met scherp te schieten na een geweldige pass van Sergio. Overigens speelde zowel onze aanvaller als onze #6 een dijk van een wedstrijd. Zeist werd gevaarlijk tot aan rand 16, maar de schoten vanaf daar waren een prooi voor Waals. Helaas viel de 0-1 toch in de 38e minuut waardoor wij met een achterstand de thee opzochten. In de rust helft werd Vincent geslachtofferd omdat wij meer lengte wilden brengen met Joey. Wanneer ik dan zie hoe hij hiermee om gaat ten opzichte van enkele weken geleden dan is dat een groot compliment waard. Zeker omdat hij zijn carnavals-boeking liet voor wat het was om te voetballen. Klasse!

klik op Externe media voor het fotoverslag van onze razende reporter Gerrie

klik op externe media voor het fotoverslag van Gerrie

In de tweede helft terug naar de basis: Joey met zijn lengte in de spits en Renzo en Paul op de flanken als vleugelaanvallers. Hierdoor kreeg SEC meer grip op het spel en kon met name in balbezit meer weerstand bieden. De 2-0 viel in de 56e minuut vanuit een vlijmscherpe counter van de Zeistenaren. Voor wie dacht dat dit de doodsteek zou zijn die kwam bedrogen uit. Naast onze dugout hoorde ik al ‘Zo, nu erop en erover’ maar die woorden werden weer teruggenomen. Niet alleen ik, maar ook de Zeist-fans vonden ons namelijk vanaf dat moment minimaal gelijkwaardig. Helaas bleef de beloning uit na goed keepers- en verdedigingswerk van de aanstaande kampioen. Dat de 0-3 in de 90e minuut valt vanuit een counter terwijl wij het ouderwetse ‘alles of niets’ spelletje speelden is voor de statistieken.

Ja en dan, dan dames en heren, is het tijd voor de Man of the Match. Het is nooit lekker om deze prijs uit te reiken na een verliespartij, laat staan om hem in ontvangst te nemen. Vandaag was deze prijs voor Sverre. Sverre is onze selectie afgelopen zomer komen versterken en vanaf minuut één geniet ik van hem. Hij heeft de hoogste trainingsopkomst, is er als eerste en vertrekt als laatste en werkt misschien wel het hardst. Sverre heeft de pech dat hij een aantal betere verdedigers voor zijn neus heeft waardoor hij veelal op de bank zit. Het mooie aan Sverre is dat hij hier zelf ook op deze eerlijke manier naar kijkt en dat is een groot goed wat lang niet iedereen gegeven is. Hij was de eerste die mij enkele weken geleden appte dat hij zijn carnavals plannen in de prullenbak zou flikkeren toen bekend werd dat er ingehaald moest worden tegen Zeist. Je carnavalsplannen de prullenbak in om op de bank te zitten, hulde. Sverre viel in de 58e minuut in en speelde gewoon een dijk van een wedstrijd. Zat er kort op, gooide zijn lichaam er met gevaar voor eigen leven een paar keer tussen, en kreeg zelfs aanvallend de kans om te scoren. Achteraf zei hij aan de bar: ‘Toen zag ik dat Renzo er ook goed voor stond, dus liet ik de kans aan hem. Je moet weten wat je kan en niet kan hè’. Sverre, held, ik hoop dat deze Ode heerlijk ongemakkelijk voor je voelt.

En dan weer terug naar de realiteit. Want de realiteit is ook dat drie concurrenten wisten te winnen. Daardoor zijn wij nu gezakt naar de 11e plek. Over twee weken reizen wij af naar de nummer 5 van de competitie: Baarn. In de wandelgangen heb ik gehoord dat er een zangertje is geregeld na afloop. Laat dit een mooi begin zijn van de inhaalrace van onze mannen.

Fijn weekend!