verslag
17-03-2024

SEC verliest nipt van Musketiers: 1-2 (0-1)

SEC verliest nipt van Musketiers: 1-2 (0-1)

Voor de scorebordjournalisten is dit een logische uitslag van de nummer 5 tegen de nummer 10. Voor iedereen die SEC een warm hart toedraagt een hele zure..

Vooraf wisten wij dat Musketiers een taai ploegje is. Veel positiewisselingen, goede passing en voorin een paar sterke aanvallers. Wij besloten om de eerste helft Musketiers te laten voetballen en vanuit daar onze kansen te pakken. Zeker de eerste helft waren wij gewoonweg te slordig in de passing en daar profiteerde Musketiers heerlijk van. Het was Stijn Waals met een paar prima reddingen die lang de ‘0’ wist te houden. Uit één van de counters was het Sverre die vrij voor de goal de 1-0 binnen kon knikken maar zijn nekkie nog op verdedigers-stand ingesteld: naast. Helaas kregen wij vlak voor de thee de 0-1 om te oren.

In de rust besloten om opportunistischer te gaan spelen en de diepte te zoeken. Dat liet zich direct uitbetalen want in de 46e minuut was het Renzo die vrij in mocht schieten vanaf 6 meter. Deze kans was hem niet gegund want de bal vloog hoog over. Mogelijk was Renzo afgeleid door de bierfiets met schreeuwende mannen die zojuist achter de goal geparkeerd was, en anders wel door de sexy opblaaspop. Nog geen twee minuten later was er exact eenzelfde aanval waarbij de bal wederom bij Renzo voor zijn voeten kwam. Tot ieders verbazing besloot Renzo om er een mooi overstapje van te maken. Godzijdank stond Glenn er nog achter en die wist verwoestend binnen te schieten: 1-1. Achteraf hoorde we dat Renzo inderdaad een overstapje deed omdat hij bang was om nog een keer te missen, haha. Aan alles voel je dan: Nu gaat het gebeuren. Musketiers leek lamgeslagen maar niets was minder waar. Nog geen drie minuten later lag de bal alweer in ons mandje en daar kon niemand iets aan doen. Een strakke pass, wereldvoorzet en een kopbal a-la Luuk de Jong: 1-2. Daarna golfde de wedstrijd heen en weer en had het echt twee kanten op gekund. Het werd de tweede helft van twee uitblinkers op het veld: beide keepers.

Al met al een teleurstellende uitslag. Wij gaan ons niet focussen op de spelers die er niet bij zijn want áls telt niet in het voetbal. Als trainer ben ik trots op die gasten die er wél waren en alles hebben gegeven. Speciale dank gaat uit naar twee toppers uit het 3e die na hun eigen overwinning z.s.m. naar Soest kwamen om ons te helpen: Lyam en Laurens. Thanks boys! Wat overigens wel telt is dat je elkaar daarna aan kunt kijken en van elkaar weet dat je er alles aan gedaan hebt.

Tot slot nog even onze Man of the Match: Henrico. Heel dankbaar is het niet wanneer je net op je ballen hebt gehad, maar als iemand hem vandaag verdiende dan was het Rico wel. Daar was niet alleen de kleine jury unaniem over, maar daarna ook een groot deel van het publiek. Voor hen was zijn inzet en ‘over-mijn-lijk’ mentaliteit heerlijk om naar te kijken. Klasse Bam-bam!

Fijn is het dat de concurrentie veel puntverlies leed. Daardoor is het gat naar de veilige plek nog steeds ‘slechts’ 3 punten. Maar laten we wel wezen, het gat naar de directe degradatieplekken is ook nog maar 2 punten. Kortom: werk aan de winkel. A.s. zaterdag volgt er direct een belangrijke pot tegen een echte concurrent tegen Posthoorn. Daar wordt om 14:30 afgetrapt. Tot dan!