feestje
21-08-2022

SEC vermaakt: SEC – Austerlitz 3-1 (2-0)

SEC vermaakt: SEC – Austerlitz 3-1 (2-0)

Uit werd SEC in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen getrakteerd op een lesje 4e klasse voetbal en werd er ‘verrassend’ verloren met 5-4. Dat kon, dat moest, en dat zou vandaag anders lopen. De eindstand verraad het al; het lukte. Met deze drie punten is Austerlitz vrijwel zeker gedegradeerd en heeft Vliegdorp zich veilig gespeeld (gefeliciteerd Rib). Voorafgaand werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Abdou Ismail. Je kon een speld horen vallen op het druk bezochte sportpark, kippenvel. Lieve Saskia, ook via deze weg nogmaals heel veel sterkte voor jou en jouw dierbaren gewenst met dit grote verlies. Dikke knuffel!

Ja, en dan is de wedstrijd eigenlijk nog maar bijzaak dus dat houden we zo.

SEC was zeker in de eerste helft de ploeg in vorm. Dat de mannen gewoon ontzettend lekker kunnen ballen dat weet iedereen, maar zo nu en dan blijven deze voetbalkunsten het best verstopte geheim van Soest en omstreken. Gelukkig was dit gisteren wél zichtbaar en zo bleef SEC eenvoudig overeind tegen het fel spelende Austerlitz. Drie goals werden er op het wedstrijdformulier genoteerd, alle drie voor wie anders dan Niels. Hij stond al een tijdje droog maar vandaag was zijn honger naar doelpunten niet te stillen. Dit hadden er wellicht wel 5 of 6 kunnen zijn maar de grensrechter zat hem aardig dwars. Ook Renzo wist zichzelf niet te trakteren op een verjaardagcadeau, de bal die hij voor zijn voeten kreeg was ‘té goed’ zo wist hij zelf te melden. Zul je altijd zien, zonde! In de rust was er weinig te melden, een korte ‘veel plezier en trek hem door’ was voldoende. Dat Kenny vrijwillig aanbood om plek te maken voor Pato, zodat onze meest trouwe en loyale bankzitter ook minuten kon maken, zegt genoeg over het teamgevoel.

Rond de 60e minuut wist Guido het nog even spannend te maken. Zijn ‘lóóóóóóóóóóóóóóóóós’ was niet gelogen, en zo belandde de bal in het verkeerde mandje. In minuut 87 werd onze nummer 87 gewisseld in zijn laatste thuiswedstrijd als keeper van SEC 1. Kenny had een mooie bos bloemen geregeld en Guido werd getrakteerd op een golf van applaus: terecht. Uiteraard zijn er nog meerdere afscheidsmomenten van andere toppers maar hierover op een ander kanaal later meer. Zo mocht ook Rick v.d. Hesseweg - bekend van zijn nummers Ik zit hier heerlijk op het bankie en Laat mij maar lekker zitten - wederom minuten maken onder de lat en dat deed hij niet onverdienstelijk. Zo wist hij een bal ternauwernood met zijn microfoon (bedankt voor de oneliner Fabian) uit de doelmond te tikken en bleek hij gruwelijk effectief in de 1 tegen 1 die kort daarop volgde.

Een schitterende middag waarbij de in grote getalen aanwezige sponsoren getrakteerd werden op een mooi potje voetbal. De complimenten werden dan ook gretig in ontvangst genomen terwijl DJ Artez het feest compleet maakte. Sponsor Ramon Heijnen van Restaurant de Korte Duinen kon helaas niet aanwezig zijn, dus besloot de selectie om hem vooraf dan maar zelf op te zoeken. De lunch was heerlijk, thanks Witte! Man of the Match werd vandaag Joey v.d. Bedem. Vol ongeloof nam hij de prijs in ontvangst van Pierre. Stiekem weten wij allemaal dat dit ‘ongeloof’ een schitterend toneelstukje is van onze middenvelder want hij speelde een puike pot. En eerlijk is eerlijk, wanneer je dit seizoen al een keer 5 doelpunten heb gemaakt in één wedstrijd dan is een hattrick echt te weinig om in aanmerking te komen voor de lunchbon.

Komende week het allerlaatste voetbaltoetje. Dan wordt er uit om 14:30 afgetrapt tegen Cobu Boys. Fijne zondag!

Opstelling: Guido Seelig (’87 Rick v.d. Hesseweg), Stefan Jak, Kenny Grant (’45 Patrick Stalenhoef), Simon v.d. Leeden, Sergio Kok, Milan v. Wincoop, Joey v.d. Bedem, Paul la Feber (’60 Vincent Worron), Renzo Krol (’60 Jesse v. Leijenhorst), Simon v. Hengstum (’75 Daniel Groen), Niels v.d. Plaats