feestje
28-09-2022

SEC verslaat sportief NVC in nuttige oefenpot: 3-1 (0-1)

SEC verslaat sportief NVC in nuttige oefenpot: 3-1 (0-1)

Om 14:15 werd er afgetrapt op de Bosstraat. Het NVC van trainer Frank Spermon was de volgende ploeg waartegen SEC het op mocht nemen. De in het maagdelijk wit geklede Naardenaars maakten er een leuke en sportieve wedstrijd van.

De leidsman van vanmiddag was iets vertraagd en daardoor werd er afgetrapt onder leiding van Wil. Eén van de stafleden van NVC was vroeger vlaggenist geweest en vond het leuk om aan onze zijde te vlaggen. De eerste grote kans was voor NVC. Na een schitterende steekpass werd er beheerst afgerond. Echter stond de sportieve man met zijn vlag in de lucht en dus zou dit doelpunt nooit het scoreformulier bereiken. De spits was vol ongeloof, totdat hij zag dat de grens één van ‘hun’ was, schitterend. ‘Wij weten wel wat wij weggeven hoor’ klonk het vanaf de NVC bank.

Over en weer waren er kansen te noteren maar beide keepers werden niet gepasseerd. De grootste kans was voor onze nummer 6, Sergio Kok. Deze normaal-gesproken-behendige-voetballer schrok zo erg van het lege goal dat hij besloot om over de bal heen te struikelen in plaats van hem binnen te tikken. Vermoedelijk heeft hij nog last van zijn zonnesteek. Ook Sergio wist dus niet het scoreformulier te bereiken maar had de lachers op zijn hand. Door al zijn teammaatjes werd hij vakkundig uitgelachen. Het is tenslotte maar een oefenwedstrijd. In de 40e minuut was het wel raak. Vanuit een scherp genomen voorzet door de goed spelende linksbuiten van NVC wist de spits de bal binnen te lopen: 0-1.

Na een kop ijsthee werd er veel gewisseld, maar werd er vooral veel beter gevoetbald. De tweede helft was dan ook voor SEC met een aantal grote kansen. Uiteindelijk was het Stan die koud in het veld de 1-1 binnen wist te knikken. Twee ploegmaten hadden in de seconden hiervoor al voorgedaan hoe het niet moest: zij kopten beide op de lat. Ondanks dat het een oefenwedstrijd is ontstond er toch het besef dat het ook wel fijn is om te winnen. Na de 1-1 werd dat besef omgezet in geloof en zo tikte Simon van der Leeden de 2-1 binnen in de 75e minuut nadat de keeper de inzet van Niels nog wist te keren. Negen minuten later wist Niels de eindstand te bepalen op 3-1. Na een werkelijk schitterende assist van Simon van Hengstum met het bolletje werd Niels gelanceerd. De keeper raakte de bal nog aan, maar onvoldoende om de inzet te keren.

Na afloop werd het grootste compliment in ontvangst genomen. Aanvoerder van NVC kwam vragen of er spelers van ons te koop waren. En nee, niet om de voetballende kwaliteiten, hij wilde graag de spelers kopen die na de wedstrijd bier bleven drinken want het zag er wel érg gezellig uit. Met de groei in onze selectie had het prima gekund om 1 of 2 spelers voor een goede prijs van de hand te doen zodat de bierpot flink gespekt zou worden, maar in dit geval zou dat lastig zijn. Alle 18 aanwezigen zaten namelijk heerlijk in het zonnetje met een koude klats. Wanneer de nieuwe spelers als eerste hun bierpot-tikkie betalen dan durf ik zo vroeg in het seizoen in ieder geval te concluderen dat dát wel goed zit.

Aanstaande donderdag staat de oefenwedstrijd tegen de Vrienden Van Zonnegloren op het programma. Een mooie kraker tegen onze dorpsgenoot. Aftrap is dan 20:30. Mijn advies: neem de vrijdag vrij en ben erbij. Tot donderdag!

Opstelling: Dempsy van der Meer, Simon van der Leeden, Kenny Grant (’45 Stefan Jak), Steyn Boers (’75 Kenny Grant), Sergio Kok, Joey van den Bedem (’45 Milan van Wincoop), Glenn de Rooij (’75 Joey van den Bedem), Vincent Worron (’45 Jesse van Leijenhorst), Daniel Groen (’45 Niels van der Plaats), Renzo Krol (’60 Stan Verwoerd), Simon van Hengstum

feestje