feestje
21-08-2022

SEC werkt hard en wordt beloond: SEC – SVMM 2-1 (2-0)

SEC werkt hard en wordt beloond: SEC – SVMM 2-1 (2-0)

Dat het de afgelopen wedstrijden niet vanzelf gaat kan zelfs iedere scorebord-journalist constateren. En dus moest er vandaag uit een ander vaatje getapt worden. De uit wedstrijd werd met 0-7 gewonnen tegen de Maarnaars, maar om 15:00 stond het gewoon weer 0-0 op het telraam.

SEC begon goed en kwam veel in de duels (die werden gewonnen). De mannen uit Maarn werden in de openingsfase een tweetal keer gevaarlijk door een lange bal op hun snelle linksbuiten. In de 17e minuut was het raak. Na goed door en voorzetten van Thom kwam de bal voor de voeten van Sergio. Uiteindelijk belandde deze strakke voorzet via Sergio, een SVMM-er en tot slot via in Sergio in het mandje: 1-0!

Na deze goal kreeg SEC duidelijk de overhand in het resterende gedeelte van de eerste helft. In de 40e minuut won Simon v.d. Leeden een duel op rand eigen 16 - zoals hij er zoveel won deze middag – en zag via zijn verrekijker Paul aan de rechter zijkant staan. Een prima bal in de voeten van Pistolen Paultje zou uiteindelijk een assist betekenen. Paul nam aan, begon aan zijn dribbel en legde het speeltuig héérlijk in de lange hoek. Om met Paul zijn eigen woorden te spreken: geil.

In de rust was er weinig nodig. Er werd gestreden en dat heeft de 2-0 voorsprong opgeleverd. SVMM was echter niet van plan om zich er bij neer te leggen dus de drie punten waren nog lang niet binnen. Na een kwartier spelen kreeg Daniel een opgelegde kans op de 3-0. Tot tweemaal toe stond er op korte afstand een withemd in de weg. Vanuit de aanval daarna van SVMM beland Niels in een duel met een tegenstander. Terwijl Niels keurig in een nekklem op de grond werd gehouden, besloot de leidsman om hiervoor te fluiten. Tot ieders verbazing gaf de beste man geen vrije trap voor SEC, maar een scheidsrechtersbal. En naast lekker voetballen hebben onze groene strijders nog een grote kwaliteit: verbaasd reageren en slapen. De SVMM-er vond dit wel mooi. Die nam de scheidsrechtersbal mee en mocht hem zonder enige tegenstand binnen schieten. Simon v.d. Leeden deed nog een poging op de doellijn maar het mocht niet baten. Omdat Simon de enige was die nog wel wakker was besparen wij hem een eigen doelpunt op zijn conto. Met een 2-1 tussenstand kwam er nog meer geloof in de ploeg van SVMM en de daaropvolgende 15 minuten waren dan ook voor hen. Althans, de duels werden in hun voordeel beslist. Doordat SVMM flink drukte ontstond er veel ruimte voorin. En met onze rappe aanvallers, onder andere Daniel en Niels, dan hoop je dat die bal een keer goed valt. Dat deed hij dan ook een aantal keer voor de voetjes van Daniel. Het was de eerste keer in mijn voetbalcarrière dat ik iemand met zijn hoofd een soort lobje heb zien maken. Dat na afloop het nummer ‘bijna’ afgespeeld werd voor Daniel zegt genoeg; er werd niet gescoord. SVMM wist geen echte kansen te creëren. De schoten van afstand waren allemaal keuring in de gele handverwarmers van Jeffrey.

Uiteindelijk bleven de drie punten dus op de Bosstraat. Man of the Match was vandaag Milan. Hij ging voorop in de strijd, won zijn duels en was aanwezig in de coaching.

Komende dinsdag staan de laatste 40 minuten tegen HVC op het programma. Datzelfde HVC wist met 5-0 te winnen van Patria dus aan vertrouwen geen gebrek.

Opstelling: Jeffrey Posthuma, Stefan Jak, Simon van der Leeden, Kenny Grant (’75 Patrick Stalenhoef), Thom Kok (’45 Fabian van Netten), Milan van Wincoop, Joey van den Bedem, Sergio Kok, Paul la Feber (’75 Jesse), Simon van Hengstum (’45 Daniel Groen), Niels van der Plaats (’85 Vincent Worron)