feestje
21-08-2022

SEC wint spannende derby: ’t Vliegdorp – SEC 3-4 (1-2)

SEC wint spannende derby: ’t Vliegdorp – SEC 3-4 (1-2)

Het publiek was gistermiddag de grote winnaar. Niet alleen Koning Lente deed zijn werk, ook alles op en rondom de derby was perfect geregeld. Onze 12e man was in grote getalen aanwezig om de mannen naar een hoger plan te schreeuwen en na afloop was een zanger geregeld voor de heerlijke klanken. Gelukkig werd er ook gevoetbald, en de uitslag doet dit al vermoeden: Het werd een echte derby met alles erop en eraan. Veel doelpunten, veel fouten, kaarten, foute beslissingen, makkelijke gegeven penalty’s en spanning tot de laatste seconde.

De mannen in het Groenwit moesten het vandaag doen zonder hoofdtrainer Jasper (werk). Een mooie kans voor Marco (mijzelf dus….) om te ruiken aan de eindverantwoordelijkheid. Na een stroeve warming-up op het warme veld kwam SEC goed uit de startblokken. Eerlijk gezegd leek niets erop dat de geel-zwart geklede tegenstander het ons moeilijk ging maken. In de 6e minuut werd een kopbal van Simon van Hengstum van de lijn gehaald na een goed genomen corner. In de 10e minuut werd een kopbal door Fabian van Netten over geknikt. In de 16e minuut mocht Niels van der Plaats 1 op 1 door op de keeper, maar de uitstekende doelman hield zijn doel schoon. In de 22e minuut was het dan wel raak. Niels zocht de hoek op, ontving de bal en leverde een prima voorzet af. Simon van Hengstum maakt een mooie overstap en Joey schiet hem heerlijk binnen: 0-1. In de 24e minuut eenzelfde actie maar helaas mist het schot van Joey kracht. Nog geen 4 minuten later zorgde eenzelfde uitgevoerde aanval voor de 0-2 stand. Dit maal was Simon van der Leeden de voorgever en Simon van Hengstum de afmaker. Hierdoor stonden beide mannen op het scorebord en dat was achteraf gezien meer dan terecht want wát speelden deze ’10-en’ een weergaloze pot vandaag. Leuren, sleuren en welgeteld 0 keer balverlies. Dat is Barcelona-achtig niveau!

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor SEC, totdat…. In de 31 minuut beland de bal ongelukkig in de voeten van een vliegdorp speler. Hij kapt, draait, en schiet hem knap in de lange hoek: 1-2. Hierdoor kwam er bij Vliegdorp meer geloof in het team, en werd het aan onze zijde onrustiger en dus rommeliger. Met de 1-2 voorsprong werd de thee opgezocht.

In de kleedkamer werd één opmerkelijk ding geconstateerd. De aanvoerder van ’t Vliegdorp had voor heel even Niels wel alleen gelaten. Het was niet vreemd geweest als wij hem naast onze Niels hadden zien zitten met een brede glimlach. In de rust was iedereen het er over eens: de focus terug krijgen van de eerste 30 minuten en doen waar we goed in zijn, voetballen. Simon van der Leeden moest helaas geblesseerd afhaken en werd gewisseld voor Patrick Stalenhoef.

Direct na rust zag de leidsman een overtreding op Simon van Hengstum over het hoofd. In Soest hoorde men de scheenbeschermers klappen maar de leidsman, die op 1 meter stond, helaas niet. Vanuit diezelfde aanval werd er wel gefloten voor een overtreding op een Vliegdorp speler. Vanuit die spelhervatting werd direct gescoord en zo stond er opeens een 2-2 stand op het scorebord. Een minuut of 5 later komt er een hoge bal voor die Guido vangt binnen zijn 5 meter. De spits van ’t Vliegdorp loopt door op Guido waardoor hij de bal weer los moest laten. Godzijdank stond Stefan Jak op de achterlijn om de bal te verwerken. Volgens de leidsman wederom geen overtreding. Vanaf de kant werd er door mij op onvriendelijke toon gevraagd wanneer hij nou g*** eens een keer ging fluiten. Zonder enige waarschuwing eerder in de wedstrijd betekende dat direct een rode kaart. Zo moest het team door zonder trainer op de bank. Tijdens het schrijven kan ik nog steeds woest worden op de beste man want hij floot een draak van een wedstrijd, maar uiteindelijk kun je alleen jezelf aankijken in de spiegel. De mannen toonden veerkracht en besloten om vandaag niet genoeg te nemen met een punt. Er volgden enkele grote kansen voor onder andere Niels die steeds vaker wist te ontsnappen van zijn belager. Rond de 70e minuut werd Niels grof onderuit gemaaid in de 16 meter. Wederom onder de neus van de leidsman, maar u voelt hem al aankomen. Enkele minuten later ging de bal wél op de stip, dit keer voor een veel lichter vergrijp op Niels. Niels besloot om hem zelf te nemen tegen alle voetbalwetten in, maar ijskoud als hij is schoot hij hem heerlijk binnen: 3-2. Hierna volgde nog een paar kleinere kansen en Vliegdorp speelde vooral de lange bal op hun spits. De hele middag waren al deze ballen voor ons fantastische centrale duo Stefan & Milan. In de 82e minuut viel de bal dan toch goed en zo stond het wéér gelijk: 3-3. Maar zoals ik eerder schreef, de mannen toonden veerkracht. Direct vanaf de aftrap schoot Sergio de bal diep op Pistolen Paultje, en ja hoor, daar was hij dan: 3-4. Wát een ontlading! In de hierop volgende minuten kreeg Niels nog een enorme kans maar deze was een prooi voor de keeper. Achteraf stond good-old-Dirk Struijk ook met zijn stok (met vlag) in de lucht, dus alle moeite voor niets. Echt grote kansen werden er niet genoteerd aan beide zijden. Waar ik persoonlijk de leidsman het liefst zag vertrekken van het veld, zag hij dit zelf anders. Blijkbaar had hij het enorm naar zijn want uiteindelijk werd er afgefloten na 13 minuten blessuretijd.

Samenvattend kan ik wederom enorm trots zijn op die gasten want wát werd er hard geknokt voor de 3 punten. Ook wanneer het tegen zit bleven de koppies omhoog. Voorgaand aan de wedstrijd rekenden wij op speelminuten voor de van-een-blessure-herstelde Vincent. Helaas voor ons, en voor Vincent, moet de gifbeker helemaal leeg: hij kreeg een omgevallen massagetafel op zijn voet. Graag licht ik dan nog één iemand uit: Jesse van Leijenhorst. Een van de oud-seccers van dit elftal die veelal genoegen moet nemen met een paar minuten invalbeurt of een potje bij het 2e. Toch blijft hij altijd knokken voor zijn plekje. Dat werd vandaag beloond met een basisplek, en hoe! Ik heb genoten van zijn inzet, passing maar vooral van het ‘slimme voetballen’. Samen met zijn back Fabian van Netten liep dit heerlijk. Mooi om te zien dat iedereen hard zijn best doet om het niet makkelijker te maken voor ons als trainersduo.

De eerste schitterende plaatjes van Ome Jaappie, voor de rest van Soest beter bekend als Jaap van de Broek, zijn alweer binnen: VV 't Vliegdorp - VV Sec 26-03-22 | Flickr

Ik wens jullie een fijne zondag!