actie
02-11-2021

Sec1-HVC1 4-4

Hard werkend SEC doet zichzelf tekort: SEC – HVC 4-4 (1-3)
Waar moet je beginnen na een knotsgekke wedstrijd? Een 0-3 stand tegen een ploeg met ex-betaald voetballers na 37 minuten op het scorebord, maar toch met 4-4 van het veld afstappen. Laten we starten door het beestje bij zijn naam te noemen: de leidsman van vanmiddag. In het verslag van HVC wordt al weinig heel gelaten van deze man, maar door een SEC bril wil ik toch een kleine nuance aanbrengen. Zodra je alle beslissingen plat slaat dan kun je niet anders concluderen dat wij in de eerste helft erg goed weg komen zonder een penalty (ook al was hij wel buiten de 16) en een kaart voor de bikkelende Simon. Echter krijgen wij in de 2e helft ook te weinig met een neergehaalde Renzo in de 16 (geen pingel) en de 2-4 die buitenspel was. Dankzij de aanvoerder van HVC kon de leidsman veilig het veld verlaten door iedereen weg en naar binnen te sturen. Hulde voor deze speler die ook in het veld met kop en schouders (letterlijk en figuurlijk) boven iedereen uit stak. Wij adviseren de man met de fluit om lekker te gaan genieten van zijn ouwe-lullen-dagen want dat heeft hij zeker verdiend.
Goed, dan over het spelletje zelf. Wekenlang werd er uitgekeken naar deze wedstrijd. Zo lang, dat er vergeten werd dat ook voorgaande weken punten te verdienen waren. Aan de koppies vooraf was te merken dat er vandaag een belangrijke wedstrijd op het spel stond. Hét HVC met een aantal ex-betaald voetballers betrad de Bosstraat-West. Een goed spelend SEC keek na 37 minuten al tegen een 0-3 achterstand aan en eigenlijk niemand kon dit geloven. De organisatie stond, er werd goed gevoetbald maar iedere (halve) kans was raak voor de mannen uit Amersfoort. Met name de kwaliteit voorin droop er vanaf. Toch bleven de groen-witten erin geloven en dat resulteerde in de 1-3 door Niels vlak voor de rust.
In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld, alleen met een ander wedstrijdverloop. In de 50e minuut tekende Niels voor zijn tweede treffer van de middag na een geweldige pass van Renzo. Renzo, ook wel eens de tovenaar genoemd, had vandaag zijn toverstok weer gevonden en gebruikte hem veelvuldig. Renzo besefte zich vandaag dat ook hij in de 4e klasse speelt. En daar moeten de mouwen opgestroopt worden. Alleen al in de eerste helft pakte hij maar liefst 6 keer de bal af van de back van HVC. Na de 2-3 was het geloof écht terug, echter lag slechts 3 minuten later de bal aan de andere kant in het mandje na een buitenspel goal. Paul - die in de zomer op het boodschappenlijstje stond van HVC – weigerde net als vorige week om zich neer te leggen bij een nederlaag. Na één van zijn vele goede acties schoot hij snoeihard de bal richting de goal. Via onderkant lat stuiterde de bal, na over de lijn geweest te zijn, weer uit de goal. De scheids voelde zijn horloge trillen en wees al naar de stip: 3-4. Simon van Hengstum kreeg de bal voor zijn voeten en schoot (in buitenspel positie) de bal nog een keer binnen. Al juichend draaide Simon zich om, maar tot zijn grote verbazing hingen zijn medespelers al om Paul heen. Ja, en toen, toen, werd er rood-wit HVC bloed geroken. Onder druk kon de mandekker van HVC niets anders dan Niels naar de grond te werken. Overtuigt van zijn eigen kunnen pakt onze snelle aanvalsleider de bal en legt hem klaar op de stip. De voetbal wetten vertellen wat anders, namelijk dat je hem nooit zelf moet nemen. Deze wet geldt niet voor Niels: 4-4.
Vandaag moest er strijd geleverd worden om weerstand te kunnen bieden. Wanneer onze spits en goalgetter Niels met bebloede knieën van het veld af stapt dan is één ding zeker: dat is gelukt. Complimenten voor de inzet en het vertrouwen in elkaar. Een 0-3 achterstand ombuigen is niet voor iedere ploeg weggelegd. Veel spelers zijn niet genoemd in het verslag, en daarmee doe ik eigenlijk iedereen tekort. Uiteindelijk is het punt heerlijk en een mooie beloning, maar is hij net zoveel waard aan het einde van het seizoen als het punt van vorige week.
Vandaag meldde ook Thom en Patrick zich aan bij de geblesseerden-club waar onder andere ook Joey en Sergio al enkele weken vertoeven. Komende week dus weer de wonden helen, lekker trainen en op naar Baarn waar wij zaterdag af mogen trappen tegen Eemboys.