actie
07-11-2021

Sec1 - Posthoorn 3-0

collectief pakt wederom 3 punten: SEC – de Posthoorn: 3-0 (1-0)
In een herfstachtige middag pakt ons vlaggenschip weer drie heerlijke punten. Dit maal was de Posthoorn aan de beurt en zij werden keurig aan de zegekar gebonden.
Vannacht gaat de klok pas een uur terug, maar het leek erop alsof dit vanmiddag al aan de hand was. Blijkbaar was er afgetrapt en de bal al bij Paul beland. Die gaf een voorzet en toen gebeurden er enkele opmerkelijke zaken. De keeper van de Amersfoortse ploeg was duidelijk nog niet wakker, onze spits Daniel stond nog gezellig bij te kletsen met zijn oud trainer René die achter de goal stond, en fotograaf Ed kwam na een korte plaspauze uit de bosjes gerend. Twee van deze drie hoofdpersonen van de eerste minuut waren te laat: zowel de keeper als Ed. Gelukkig wist Daniel net op tijd zijn focus te vinden, en tikte de bal keurig binnen na 30 seconden. Wat een wereldstart: 1-0.
Daarna was het een gelijkopgaande strijd waarbij het goed en sterk voetballende de Posthoorn de 11 groen-witten aan het testen waren. Het collectief brak echter niet, en de bezoekers kwamen niet verder dan 20 meter van de goal. Waar het water vanuit de hemel ons nog even bespaard bleef ontstond er wel een kansen regen. In de 17e minuut had Joey de 2-0 op zijn slof maar zonder succes. In de 23e minuut brak Daniel door maar 1 op 1 met de keeper had hij geen geluk. In de 26e minuut had Renzo de 2-0 op zijn pantoffel maar helaas had hij zijn motorrijlaarzen nog om zijn fluwelen voetjes. In de 35e minuut brengt Paul de bal voor na wederom een heerlijke actie maar helaas kopt Simon van Hengstum de bal in de handen van de goed-keepende-keeper. En wanneer de bal er niet in gaat dan weet je dat er altijd eeuwen oude wetten op kunnen gaan spelen. In de 40e minuut breekt de Posthoorn hoor en komt 1 op 1 met Guido. Na een goede redding van onze ballenvanger komt de bal voor de voeten van wederom een Posthoorn speler, maar deze schiet gelukkig naast. Met 1-0 kon men rustig aan de thee.

De tweede helft ontstond een heel ander spelbeeld. Waar iedereen druk was met een warm koppie thee, en heerlijk smikkelde van een banaan (bedankt Gerda) was Renzo in de rust druk met het omwisselen van zijn motorrij laarzen voor voetbalschoenen. En dat was niet voor nilks: in de 56e minuut besluit Paul om maar een keer rechtsom te gaan i.p.v. links en brengt de bal wederom voor. Renzo houdt van een presenteerblaadje en met zijn kicksen onder gebonden was dit een makkelijk klusje voor de linksbuiten: 2-0!
Hierna ontstond er een kat en muis spel waarbij Posthoorn geen schim meer was van de ploeg in de eerste helft. Na enkele kansen breekt Paul in de 76e minuut door over links na zijn zoveelste lekkere actie en besluit om hem zelf snoeihard binnen te trappen: 3-0. Een mooie beloning voor zijn puike pot.