sec
20-09-2021

Selectie nieuws - deel 1

Beste SECcers, de afgelopen weken is er dagelijks een nieuwsbericht op onze social media verschenen m.b.t. het selectienieuws. Natuurlijk delen wij dit ook graag met onze trouwe bezoekers van de website. Hierbij deel 1!

De afgelopen weken tot maanden is onze TC druk bezig geweest met het inventariseren van onze huidige selectie. De komende tijd zullen wij bekend gaan maken wie in het aankomende seizoen het groen met de witte V (weer) zullen gaan vertegenwoordigen.

Stefan Jak verlengt nóg maar een keer

De inmiddels 30-jarige Stefan Jak had weinig bedenktijd nodig om zijn JA-woord voor komend seizoen te geven aan de technische commissie. ‘Er heerst rust binnen de club en de selectie en daarnaast heb ik nog nooit met spelers van dit niveau gevoetbald. Zonder daar anderen tekort mee te willen doen.’

Stefan staat onder andere bekend om zijn harde spel en werd niet voor niks ‘de Zaag’ genoemd. Helaas voor Stefan is dat al enige tijd niet meer mogelijk. De lange centrale verdediger kijkt uit naar komend seizoen. ‘Ik kan niet wachten om weer op zaterdag de tas in te pakken en naar mijn cluppie te fietsen. Dat is toch het mooiste wat er is?’ Toch ziet hij dit niet als een verloren seizoen: ‘Nee, absoluut niet. We zijn altijd door blijven trainen, vrijwel iedereen was er altijd, en zelfs in 2-tallen werd er alles gegeven. Dat zegt enorm veel over hoe onze huidige selectie in elkaar zit en ik zie dit dan ook als een investering in komende jaren.’

Dat SEC in de competitie de minst gepasseerde ploeg was wil wel iets zeggen, en met Stefan als slot op deze SEC deur heeft de TC een mooie stap gezet. Stefan, wij zijn blij dat jij jouw club trouw blijft!

Milan van Wincoop

Natuurlijk wordt er ook met een schuin oog gekeken naar de binnendorpse transfermarkt. Onze buren in het Rood hebben al weer een dijk van een versterking binnen en ook de andere verenigingen zitten niet stil. Met, op een enkeling na, alleen maar geboren en getogen Soesters in de huidige selectie en de absolute wens om dit ook graag zo te houden, staat de deur altijd open voor spelers die passen in dat profiel en waarvan wij denken; die willen we er graag bij hebben.

Af en toe heb je van de buitenkansjes die zich aandienen waarbij je niks anders kan doen dan die met beide handen aan te pakken. Daar waar de reputatie het talent nog wel eens voorbij wil streven moest er mee getraind worden om het talent te bevestigen. Één gasttraining had de technische staf nodig om te zien of hij een versterking zou zijn voor het aankomende seizoen. Diverse afwerkvormen kwamen aan bod waarin hij liet zien dat hij in ieder geval niet de ambitie heeft om het onze spits moeilijk te gaan maken😉. (Navraag leert ons zelfs dat hij nog aan het wachten is op zijn eerste officiële doelpunt in het seniorenvoetbal. Wat is er dan geen mooiere plek om dit aan de Bosstraat-West te doen.) Al het andere ging hem overigens moeiteloos af en is de verwachting dat hij zo’n beetje op alle overige posities in het veld uit de voeten kan. Het spreekt voor zich dat diezelfde avond het groene licht werd gegeven en we er daarom ook snel uit waren.

Met trots mogen wij dan ook aankondigen dat met ingang van het seizoen 2021-2022 Milan van Wincoop ons vlaggenschip komt versterken. Milan, van harte welkom!

Paul la Feber

Afgelopen seizoen kondigde onze TC aan dat Paul la Feber het groene tricot om zijn schouders zijn gaan trekken. Dat zorgde voor de nodige vragen, want wat moet een speler die onder andere bij Sparta en NEC heeft gevoetbald in godsnaam aan de Bosstraat-West? Dat antwoord is simpel: ‘Ik heb na jaren eindelijk weer het plezier terug gevonden in het spelletje’, aldus de behendige aanvaller.

Paul moest terugkomen van een blessure en zijn grootste vijand was zijn ongeduld. Uiteindelijk werd zijn geduld beloond met een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys. Na slechts 4 schamele minuten liet la Feber het net al bollen. Hiermee schreef Paul tevens een record, en niet die van het snelste SEC doelpunt ooit. Nee, niemand kon zich nog heugen wanneer journalist Ton van Zoeren van zijn vaste zitplaats in de tribune opveerde. Het onwerkelijke gebeurde: Ton veerde op en begon druk te schrijven. Dat was járen geleden!

Paul is doordeweeks veel te vinden op ons veld, soms slechts vergezeld door een paar oude derbystars. ‘Gewoon effuh lekker afwerken voor het gevoel, lekker man’, zegt hij dan. Paul, wij zijn blij én trots met zo’n voetballer in ons midden!

Vincent Worron

Iedereen kent hem wel, VinZZent van onder andere de kantinekraker Dromendans: ‘Dans jij met mij, dan maken wij ons samen blij’.

Op ons groene biljartlaken hebben wij onze eigen VinCent. Het enige verschil is dat onze Vincent danst met de bal. De afgelopen jaren was de techniek van deze linkspoot al wel eens opgevallen, maar sinds enkele maanden traint Vincent ook mee met het eerste elftal. Wij mogen de vaardige linksbuiten met gerust een ruwe diamant noemen. Vincent heeft naar eigen zeggen de welbekende smaak te pakken en heeft aangegeven om volgend jaar graag onderdeel te worden van de A-selectie. Nou Vincent, dat wordt je niet, maar dat ben je al. Dat het maar een mooi seizoen mag worden!

Jeffrey Posthuma

Het voorrecht van een keeper is dat een conditie test voor vele niet aan de orde van de dag is. Kijk in de praktijk naar één van s’werelds beste keepers Buffon, die naast topsport alsnog de behoefte voelt om met behulp van Marlboro een asfaltweg in zijn longen aan te leggen. Niks is minder waar voor onze hoofdpersoon in dit verhaal. Naast dat onze keer Jeffrey een zeer streng wortel dieet hanteert (eet alles behalve wortels), niet rookt, niet drinkt (op doordeweekse zaterdagen) loopt deze strijder van weleer met alle gemakken de gedoodverfde Soester Blauwen palen ter ondersteuning van zijn sportieve carrière. Binnen het team van SEC zien wij dit soms met jaloersmakende ogen tegemoet, want de mindset, gedrevenheid en fanatisme van Jeffrey is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Het steekt nog steeds dat Jeffrey door een blessure in 2006 het EK voor jeugdteams onder leiding van Foppe de Haan aan zich voorbij moest laten gaan.

Daarom wilt Jeffrey er alles aan doen om dit niveau weer te evenaren. Dat deze torenhoge ambities van Jeffrey naadloos aansluiten op die van SEC, als zijnde Eredivisie-club in wording, zal daarom niet geheel als verassing komen.

Ook Jeffrey namens het bestuur en de supporters, heel veel succes!

Jesse van Leijenhorst

Dat de naam Jesse al jaar in jaar uit hoog op de lijst staat van bekende babynamen zal voor vele geen verassing zijn, maar dat Jesse ook hoog op het lijstje staat van menig voetbalclub in binnen en buitenland is gezien de nederigheid van de familie Van Leijenhorst iets waar niet vaak over gepraat wordt. Voor ons, als echte liefhebbers van het spel, gevuld met aderen van groen bloed komt dat niet als een verassing. Des te meer zijn wij daarom ook blij om te wereldkundig te maken dat ook Jesse, alias het behendige slangenmens (Jessssssssssse) ook volgend jaar de graskleurige club kleuren weer met trots zal dragen. Naast dat het sportief een fantastische zet is, zijn dit soort “stadion-vullende spelers” van belang onze seizoenskaarthouders en bijkomende kantine omzet.

Wij willen je heel veel succes wensen Jesse!

Guido Seelig mag nog een jaar langer zijn hobby beoefenen

Wanneer u de titel leest dan hoor ik u denken: ‘Mág blijven?’ Nou, dat leest u goed. Guido Seelig is niet alleen middenvelder, aanvaller en keeper van beroep maar is ook de trotse vader van twee kids samen met zijn meisje. En niet te vergeten zijn Witje, de trouwe Herder. Normaal gesproken komt voetbal dan al snel op een tweede plek op ons niveau maar bij Guido is dat gelukkig anders.

Na hevig overleg –het corona overleg in het Catshuis is hier niets bij – mocht hij de TC verblijden met het nieuws dat hij ook volgend seizoen onderdeel is van de selectie.

Guido is wellicht de grootste sensatie van afgelopen seizoen. Hij speelde op 10 en in de spits, maar tijdens de voorbereiding besloot hij om - de welbekende handschoen - op te pakken. In de tijd van Piet Schrijvers en Wim Suurbier was Guido al sluitpost op hoofdklasse niveau, en maakte op zijn manier dus onderdeel uit van de Gouden Generatie.

Daarnaast was Guido de minst gepasseerde keeper in de competitie van afgelopen seizoen, die helaas vroegtijdig eindigde. Dat wij dit iedere week een keer of 4 moeten horen zegt veel, en terecht, want daar mag je best trots op zijn. Het afgelopen jaar werden er in onze gloednieuwe doelen ook nieuwe netten bevestigd. Met Guido op de goal weten wij zeker dat deze nog láng niet aan vervanging toe gaan zijn. Guido, veel plezier!

Martijn Hilhorst bindt de schoenen ook volgend seizoen weer onder

Wanneer je de naam van het boek ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ noemt dan denkt iedereen gelijk aan de gebochelde Quasimodo.

Wanneer je de term ‘rugklachten’ noemt dan denkt iedereen direct aan onze middenvelder Martijn Hilhorst. Los van de rugproblemen die beide karakters hebben, is er gelukkig geen vergelijking te vinden die Martijn eer aan doet, dus een belediging laat de redactie achterwege.

Helaas heeft Martijn al op jonge leeftijd te kampen met rugklachten wat erin resulteert dat hij al twee seizoenen niet volledig fit raakt. En net wanneer het zo ver lijkt te zijn, dan slaat het noodlot toe en is deze net zo meedogenloos als het Covid-19 virus. Toch geeft deze buitengewoon vriendelijke teamplayer niet op en hij houdt het koppie omhoog. De corona-stop is door Martijn volledig gebruikt om aan zijn fysieke gestel te werken, en met nog enkele maanden in het vooruitzicht is de verwachting dat de staf hem begin augustus fit mag verwachten op het voetbalveld. De staf, het bestuur en de supporters kijken ernaar uit om Martijn het veld op te zien rennen, zoals jonge lammetjes dat doen op de eerste lentedag. Martijn, top dat je bij ons blijft!

Simon van Hengstum

Hoewel geleerden het er nog niet over eens zijn, benoemen wetenschappelijke boeken vaak de volgende vijf klassieke zintuigen: zien, horen, proeven, ruiken en voelen, zoals benoemd door Aristoteles. Dit getal 5, een getal wat menig voetbalhooligan als hoogste eindcijfer op hun niet afgemaakte basisschool had, geldt niet voor iedereen.

Zo zijn er ook de paranormale individuen met een zesde zintuig. In ons geval is dat Simon van Hengstum. Naast zien, horen, proeven, ruiken, voelen beschikt onze boomlange spits als extra zintuig over “scoren”. Van afwerken op de training tot oefenwedstrijden tot internationale toernooien; er wordt gebruik gemaakt van deze gave en gescoord. Dit gebeurt overigens niet geheel zonder slag of stoot. Hoge bomen vangen niet alleen veel wind, maar ook veel klappen en kop-tegen-kop duels. Zo ook in het begin van het seizoen, waarin Simon aan een kopduel met een overvliegende Boeing 747 een ei onder zijn oog overhield die zelfs een Tyrannosaurus Rex niet zou kunnen baren. Echter blijft het zintuig actief en werd er ook daarna nog steeds gescoord.

Omdat SEC werkt met zeer gecompliceerde wurg contracten waarvan zelfs de gehele familie Moszkowicz uit het ambt zouden stappen, kunnen wij ook weer voor dit seizoen melden dat onze spits namens SEC, de netten zal laten vibreren.

Simon, namens het bestuur willen we je volgend seizoen veel plezier maar voor doelpunten wensen!

Patrick Stalenhoef

Aboe Simbel, Paaseiland, Yellowstone en Erdene Zuu staan al sinds mensenheugenis op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze worden gezien als cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden. Wat velen van jullie niet weten en wat wij jullie niet kwalijk kunnen nemen is dat vv SEC sinds enkele jaren ook op dit lijstje is terug te vinden. Het is even scrollen maar op plekje 892 staat vv SEC als zijnde een beschermd natuurreservaat.

Deze plek is volledig te danken aan deze jongen. Zo betrokken als hij is met de wereld heeft hij enige tijd geleden besloten een stukje natuurreservaat te adopteren. Dit draagt hij dan ook altijd bij zich. Tel daar bij op dat hij zelden een training mist en dan snapt u het uitroepen van een beschermd natuurreservaat, hij moet zich vrij kunnen bewegen in zijn habitat. Dat hij dit gebied met zijn eigen leven beschermt hebben velen van ons meermaals mogen ondervinden op de trainingen. Zelfs tegenstanders die de eer hebben gehad om tegen hem te mogen voetballen zijn op de hoogte van zijn reputatie.

Naast dat hij een fijne teamgenoot is, is hij ook iemand die zich de afgelopen jaren misschien nog wel het meest heeft ontwikkeld. Daarom doet het ons deugd om te mogen melden dat ook Patrick Stalenhoef zijn lot wederom heeft verbonden aan vv SEC!

Fabian van Netten

Dat onze volgende hoofdpersoon de belichaming is van onze steeds professionelere voetbalcultuur laat hij bijna week in week uit zien. Deze jongeman is nooit te laat, de rest begint af en toe te vroeg. Hij mist geen training, tenzij hij dacht dat er geen training zou zijn. Traint altijd in zijn trainingskleding, totdat hij die ene zaterdag zijn kans schoon zag en in zijn nieuwe kledinglijn kwam trainen. Polootje en broekje van het merk dat altijd polo speelt, matching enkelsokken en daar dartelde hij, ons eigen stijlicoon.

Dat het hem, en zijn sportieve carrière, een tijdje niet heeft mee gezeten op ons biljartlaken bleek wel uit zijn zeer hardnekkige shin splint blessure. Naar mate het seizoen vorderde, de trainingen intensiever werden, werden de klachten steeds serieuzer en zijn trainingen steeds korter. Placenta dokter Kovacevic werd bezocht, hij ging op retraite bij de monniken in het Verre Oosten voor een weekje helend mediteren maar het mocht allemaal niet baten. Inmiddels zijn wij een tijdje verder, dartelt hij weer als vanouds en is hij door de Bergmann kliniek uitgeroepen als medisch sportwonder. Zijn geheim (en weinig onthullende coverfoto) leest u in de juli editie van Men’s Health.

Het doet ons dan ook deugd om aan te mogen kondigen dat Fabian van Netten ook aankomend seizoen het groen weer om zijn schouders zal dragen!

Kenny-aan verslijt ook volgend seizoen zijn noppen op de kunstgrasmat van SEC

Wie ooit met Kenny de blauwe palen gelopen heeft die weet dat zijn bijnaam dik verdiend is. Menig mede speler is verbaasd dat Kenny voetballer is geworden en zijn carrière niet in hardloopschoenen doorbrengt. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat Kenny met gemak de Marathon van Rotterdam binnen het uur loopt, en daarmee het record van Keniaan Eliud Kipchoge verpulverd.

Maar wat kan Kenny nog meer? Kenny is één van de centrale verdedigers, maar daarnaast ook aanvoerder en voorbeeld voor de rest van de club. Daarnaast voldoet hij ook goed aan zijn plicht om scherp op te treden tegen gruwelijke overtredingen binnen de geldende klederdracht regels. Dit soms tot ergernis van zijn medespelers, maar eerlijk is eerlijk; Joey, die trainingskleding heb jij niet voor niks gehad. Niet alleen Kenny zelf is enthousiast over zijn overstap naar SEC, maar naar eigen zeggen stond zelfs zijn moeder te kijken van de gezelligheid die heerste op ons cluppie. En, lieve mama van Kenny, dat was nog maar in coronatijd!

Kenny, wij zijn blij dat je blijft en nog een jaar mogen genieten van de voetbalkunsten én het harde lopen!

Simon van der Leeden

Bruno Martins Indi kende vanaf 2012 een succesvolle periode in het grote Oranje. Wat vooral is bijgebleven van die periode is hoe ongelooflijk trots hij was om voor het Nederlands Elftal uit te komen. Hij was de enige die ons volkslied zo hard mee zong dat zelfs de Italianen daarbij verbleekten. Zoek een foto van hem op in die periode en je zal een hele grote glimlach zien.

Bij de speler die wij vandaag aankondigen geldt wederzijdse trots. Wij als vereniging zijnde die blij zijn dat hij er nog minimaal een jaartje aan vast plakt. En hij, die op de foto afgaande, heel trots is dat hij nog minimaal een jaartje mag blijven. Dat hij, zo trots als hij is, zich graag bemoeit met het kledingbeleid nemen wij voor lief. Wij snappen dat wanneer je 6 dagen in de week bezig bent met je lichaam, je op zaterdag een shirtje wilt dragen die dat laat zien.

Erg blij zijn wij dan ook dat Simon van der Leeden zich voor minimaal een jaar weer verbindt aan vv SEC. Simon, moge het wedstrijdshirtje je aankomend seizoen weer als gegoten zitten 😉

Sergio Kok

Ramos, Gonzalez, Agüero, Padt, Romero, Busquets en Kok.

Allemaal wereldsterren met de voornaam Sergio die toevallig ook nog een aardig balletje kunnen trappen. De laatstgenoemde speelt in het groen aan de Bosstraat. Met de hardheid van Ramos, de snelheid van Aguero, de dodelijke precisie van Busquets en met het lichaam van Padt. Onze Sergio Kok heeft wat weg van iedereen en dat maakt hem ongetwijfeld de meest geliefde speler van SEC.

Net als zijn naamgenoot Padt is het reizen met de trein ook een grote liefde van Sergio. Echter zal onze Sergio de conducteur netjes met rust laten aangezien hij wel keurig zijn kaartjes betaald. Dat deed onze eigen - op vroege leeftijd kalende - Sergio zelfs wanneer er slechts 35 minuten getraind werd per duo. Dat zegt genoeg over zijn instelling en het plezier dat Kok beleefd. Op de vraag of hij nog een jaartje langer wilde blijven was het antwoord snel gegeven: ‘dat lijkt mij nogal wiedes maatjes’.

Het afgelopen seizoen was Sergio hét voorbeeld van hoe je niet na de zomerstop moet verschijnen. Naar eigen zeggen had Kok er echt álles aan gedaan om fit te worden, maar na wat rondvraag bleek dat Sergio slechts één keer een rondje van één héle kilometer gelopen had.

Overigens verscheen hij ook enkele keren in de Duinen voor een groepstraining en dat leverde hilarische beelden op. Voor degenen die dat gemist hebben, hierbij een jaar na dato nu ook voor het grote publiek gedeeld.

Sergio, wij kijken uit naar jouw verschijning in Augustus!

Er is een tijd van komen en een tijd van…

Jawel, er is ook een tijd van gaan. De afgelopen weken was de Hosanna stemming enorm. Het uitzinnige geluk dat onze TC heeft geuit met het aanblijven van veel spelers kent ook een keerzijde van de medaille; de vertrekkende spelers. Gelukkig zijn dit er slechts een paar, en gaan wij morgen weer vrolijk verder met het blije nieuws. Dus niet getreurd…

Na jarenlange trouwe dienst, liters bier uit de tap, tientallen kilometers op het groene gras, en nog veel meer kilometers aan tape, komt er een einde aan de SEC periode van Youri Neering. Youri heeft afgelopen week te kennen geven te stoppen met het voetballen voor onze club. Dat is een aderlating voor de selectie want met zijn snelheid, traptechniek en winnaarsmentaliteit gaat er met deze behendige linkspoot kwaliteit verloren. Normaal neemt iemand afscheid met een tissue in zijn hand, Youri deed dit met een groen krat gouden cilinders. Youri namens alle supporters, medespelers, bestuur en staf, bedankt voor jouw inzet de afgelopen jaren.

Naast Youri is de familie Neering sterk vertegenwoordigd op ons cluppie. Zo schrijft vader Marcel de verslagen en was niet te beroerd om de opstelling om te roepen op geheel eigen wijze, en is moeder Ilona één van onze kantinebeheerders. Wij hopen jullie beide snel weer te mogen verwelkomen op de club!