actie
28-04-2023

Selectienieuws deel 2: ‘De Twijfelaars’

Selectienieuws deel 2: ‘De Twijfelaars’

De 3J”s, the Beastie boys, Cocktail trio, K3, de Meiden van Halal en niet te vergeten, Kwik Kwek en Kwak. Zomaar wat bekende trio’s waar ons volgende trio helemaal niet tussen misstaat: De Twijfelaars.

Het bleef al enige tijd stil rondom de selectie. Waar menig club zenuwachtig wordt van Twijfelaars binnen hun selectie was dat hier gelukkig niet het geval. Blijven ze wel? Gaan ze weg? Moeten we toch iets extra’s doen? Vragen die je jezelf natuurlijk wel stelt maar eigenlijk ook al snel beantwoord.

Laten we beginnen met de meest besproken twijfelaar van dit Trio: Niels van der Plaats. Niels is niet alleen onze rappe aanvaller maar daarnaast ook een vriend en een gouden gast. Ik betrap mijzelf erop dat ik veel te positief over Niels schrijf waardoor hij direct opvalt in diverse competitie door heel Nederland. Heel Nederland? Ja, heel Nederland. En natuurlijk doet hij dit zelf ook door direct na zijn rentree de doelpuntenmachine weer te activeren. Die doelpuntenmachine staat nu even bij de garage voor groot onderhoud maar vanaf zaterdag werkt hij weer is mij beloofd. Wat mensen níet weten is dat Niels de spin in het SEC web is geweest enkele jaren geleden. Ik durf te zeggen dat hij de eerste belangrijke pion was in het vormen van de huidige selectie. Daarna heeft hij o.a. gezorgd voor div. sponsoren met Sola als uitschieter, maar gunde zij ons het afgelopen seizoen ook fitnessapparatuur. Niels is iemand die zo nu en dan een nieuwe prikkel nodig heeft en zo besloot de redactie om hem vorig weekend de inloggegevens van onze social media te geven, en dat was te merken. Mocht u vreemde berichten ontvangen, denk twee keer na voordat u mij aanspreekt in de lokale supermarkt! Niels zal het trio Twijfelaars overigens verlaten want hij tekende gelijk bij voor drie seizoenen. Uiteindelijk moest ik de belofte maken dat wij komend seizoen nog één keer onze kop er samen af zouden schroeven, ‘net zoals vroeger’. Het kost de club dan ook slechts een kilo paracetamol voor het behoud van deze topper! Klasse vriend.

Dan door naar zijn maatje Simon van der Leeden. Simon wordt een dagje ouder en zijn biceps raken steeds minder gespannen. Zelfs zijn navel is ondertussen weer te zien tussen het buikspiergeweld. Ondanks dat is hij nog steeds van ongekende waarde voor ons team. Ik durf te stellen dat Simon de enige is die wekelijks minimaal een voldoende scoort. Wanneer het voetballend ff niet wil lukken dan compenseert hij dat met een ongekende dosis inzet en strijdlust. Hierin is hij echt een voorbeeld voor velen en één van de laatste uit die generatie. Daar wil ik de rest niet te kort mee doen want de maatschappij verandert, maar ik gun iedere speler een klein beetje meer van Simon! Ook onze nieuwe Entrenador viel dit gelijk op in één van de bezochte wedstrijden, en dat zegt veel. Simon maakt samen met Niels meer dan een maandsalaris op aan gezamenlijke lunches dus een klein presentje is wel op zijn plaats: de volgende lunch is van mij van der Leeden!

Vorige week werd hij nog het worm-vormige-aanhangsel van Niels genoemd. Wanneer je puur naar het uiterlijk kijkt dan is deze vergelijking helemaal niet verkeerd maar Fabian van Netten heeft veel meer weg van een stevige knuffelbeer. Een prima gozer die voetbal écht als hobby ziet en voor hem moet het dan ook gewoon leuk en gezellig zijn. En ja, natuurlijk moet er gespeeld worden. Zaterdag is tenslotte de mooiste dag van de week zoals Acda en de Munnik ooit al zongen. Na twee basisplekken is ook deze topper om en gaat er volgend seizoen meer dan ooit voor. Fabian is voor zijn werk regelmatig in het buitenland en dat maakt het niet altijd even makkelijk in een selectie en ook zeker niet voor een trainer (kan ik u uit eigen ervaring vertellen), maar wanneer hij er is dan ontstaat er iets. Er ontstaat namelijk een hele andere dynamiek binnen het team. Hij zet zich in, wilt knuffelen met alles en iedereen, en bepaalt de sfeer. Fabian is de DJ Artez van onze kleedkamer en daarom zullen wij hem een maand lang een spotify abonnement aanbieden zodat de heerlijke deuntjes niet verstuurd worden door reclame. Stuur je een tikkie van €10,99 vriend? Als je er dan minimaal 70% van de tijd bij bent dan zal ik hem betalen.

Tot slot gaan wij ook afscheid nemen van een tweetal spelers. Laten we starten met Mister van Hengstum himself. De verbinder van ons team is helaas al te lang uit de roulatie vanwege een hernia. Een hernia op zijn leeftijd is geen pretje en dat vergt veel incasseringsvermogen. Als ik iemand mis op de club dan is het onze ‘lange’. Tuurlijk, voetballend en als teamspeler missen wij hem, maar ik mis vooral zijn nuchterheid. Goed is goed, kut is kut. Je hoeft dat niet eens te vragen want een blinde ziet dat nog aan zijn gelaat. Ik houd ervan! Door deze keuze was Simon zijn laatste wedstrijd thuis tegen ’t Vliegdorp op 4 maart waarin hij ook nog even gauw een doelpuntje voor zijn rekening nam. Wie weet gaat het snel weer kriebelen bij Simon.. Ik houd je rugnummer in ieder geval nog even vrij voor komend seizoen lange!

De tweede speler waarvan wij afscheid nemen is Stan Verwoerd. Stan kwam vorig seizoen over van buurman Hees. Ondanks dat hij het enorm naar zijn zin heeft zal hij na dit seizoen de weg terug bewandelen richting de bossen van Hees. Stan is een pure aanvaller en daarin is de concurrentie moordend met medespelers als Niels, Vincent, Paul, Renzo, etc. Hierdoor speelde Stan zijn wedstrijden vooral in SECcie 2 maar dat deed hij met verve en was meer dan een welkome versterking. Veel succes bij Hees!

Namens de TC,

Marco Valkenburg