Sec 1

elftalfoto sec1

Trainer

28-05-2023

Billenkoek op slotdag: Achterveld – SEC 7-2 (4-1)

Billenkoek op slotdag: Achterveld – SEC 7-2 (4-1)

Voor de allerlaatste keer kruip ik als assistentje op zondagmorgen achter de laptop om een paar woorden te dichten aan de wedstrijd. Ik ga direct misbruik maken van de digitale pen om een vijftal appjes via deze weg te beantwoorden. ‘Nee, lieve VVZ-volgers, wij hebben NIET expres verloren waardoor jullie nacompetitie spelen’. Bizar zijn sommige berichten die binnen druppelden bij mij of mijn spelers. Áls je zelf wint dan hoef je niet naar een ander te wijzen! Laat ik ook gelijk benoemen dat deze berichten door niemand vanuit de staf van VVZ binnen kwamen.

Tsja, en dan nog even over de wedstrijd. Het voelde een beetje alsof je met de billetjes bloot over de schoot van je opa getrokken werd. Dat begon met een zachte tik maar eindigde met een houten lat. Poeh, wat was de middag pijnlijk. De wedstrijd begon erg goed en na een kwartier spelen had ik het gevoel dat wij met 7-2 af zouden sluiten. De wedstrijd liep anders… We kwamen op een zeer knullige manier op 1-0 achter. Thom Kok heeft dit seizoen in ieder geval wel zijn doelpuntje meegepikt. Snel daarna was het Paul die de stand gelijk trok met een bekeken afstandsschot. Een enorme kans voor Vincent op 2-1 kort daarna werd gemist. Aan de andere kant was het wél raak. Eigenlijk was alles de eerste helft raak, en zo werd er beduusd de kleedkamer opgezocht met 4-1.

De tweede helft werd niet veel beter en na 70 minuten stond er al 7-1 op het scorebord. Het was Joey die in de 88e minuut toch nog iets terug deed na een mooie assist van Paulus. Joey maakte daarmee zijn 25e goal in het seniorenvoetbal en verdiende zo zijn ster. De wedstrijd eindigde in 7-2. Het is aan Stijn Waals te danken dat de dubbele cijfers niet gehaald werd. De sfeer was om te snijden en dat beloofde weinig goeds voor de avond…. Dat kwam goed. Mocht u thuis problemen hebben met relativeren dan kunt u ons elftal inhuren. Zorg voor voldoende pils, muziekbox en een microfoon.

Er werd snel huiswaarts gereden voor de seizoensafsluiting. Eetcafé Centraal bedankt voor jullie geweldige service. Wat een ongelooflijk héérlijk eten verzorgen jullie toch keer op keer! Met gevulde buikjes werd het seizoen doorgenomen door onze held: Glenn de la Rosa. Met geweldige plaatjes, mooie verhalen en anekdotes liepen de tranen regelmatig over de wangen. De inhoud blijft binnenskamers maar ik kan u beloven dat er niemand heel lekker vanaf kwam. Het hele seizoen hing er een spandoek in de kleedkamer, weliswaar ingepakt met cadeaupapier. Uiteindelijk werd dat cadeau maar snel van de muur afgeschroefd door Niels, en werd Jasper verzocht om het doek maar lekker mee naar huis te nemen.

Na afloop blik je nog eens terug, en dan besef je je opeens, dit was het dan. Drie geweldige jaren met een waanzinnige groep. Een groep met geweldige mannen, vrienden. Ook een groep met mentale problemen waar geen psychiater zijn handen aan zou branden. Dat maakt dat wij wedstrijden tegen de kampioen kunnen winnen, en zelf ook spelen als een kampioen, maar dus ook dat er wedstrijden kansloos verloren worden. En dat is nou precies de reden dat wij allemaal in de 4e klasse spelen.

Rest mij niets anders dan onze dorpsgenoten veel succes te wensen in de nacompetitie. Ik hoop dat de derby komend seizoen op het programma blijft staan!

The last dance… Fijne Zondag!

Opstelling: Stijn Waals, Steyn Boers, Simon v.d. Leeden (’60 Sergio Kok), Kenny Grant, Thom Kok (’45 Stijn Uijland), Milan v. Wincoop, Glenn de Rooij, Vincent Worron (’45 Joey v.d. Bedem), Renzo Krol, Niels v.d. Plaats (’45 Daniel Groen), Paul la Feber