soester derby
30-06-2020

Soester derby

Vandaag de derby tegen Vliegdorp. Prachtig weer was het en mede daardoor was het gezellig druk langs de lijn. Beide ploegen staan op de laatste plekken van de ranglijst; ’t Vliegdorp 13de en SEC 14de.

Doordat dit weekend eigenlijk een vrij weekend was waren er enkele spelers die afwezig waren vanwege de wintersportvakantie. Met veel kunst en vliegwerk hadden Cor en Roberto toch weer een elftal in het veld kunnen zetten. Vanaf de aftrap was al te zien dat dit een lekker potje zou worden, beide teams dachten te kunnen winnen : SEC om eindelijk van de 7 punten af te stappen en Vliegdorp om een plaats te stijgen.

Het was ’t Vliegdorp dat in de 10de minuut de score opende en op 0 – 1 kwam.

3 minuten later was het Daniel die de gelijkmaker scoorde; 1 – 1 in de 13de minuut. De rest van de 1e helft was het spannend en dachten wij dat er voor SEC wel iets meer in zat. Scoren lukte echter niet. Rond de 40ste minuut was er een kopduel waarbij 2 spelers met hen hoofden tegen elkaar kwamen. De schade bij Stefan was het grootst; 5 hechtingen waren er nodig om de wond te dichten. Na het oponthoud werd er de 1e helft niet meer gescoord. 1 – 1 Was de ruststand.

De 2de helft begon net als de 1e helft. Kansjes aan beide kanten waarvan Vliegdorp een kans benutte en in de 48ste minuut op 1 – 2 kwam. Voor SEC was de volgende fase een lastige, kwamen moeilijk aan het aanvallen toe en ’t Vliegdorp maakte er in de 57ste minuut 1 – 3 van. SEC kwam wel weer wat terug in de wedstrijd maar kwam niet tot scoren. ’t Vliegdorp had hier minder moeite mee en maakte er in de 84ste minuut 1 – 4 van. Het was in de blessuretijd dat SEC nog een pingel mocht nemen. Deze werd er door Jari lekker ingeschoten en 2 – 4 was de eindstand.

Volgende week spelen we uit tegen Austerlitz.