feestje
05-08-2023

Tandeloos SEC deelt de punten met VOP: 2-2 (1-1)

Tandeloos SEC deelt de punten met VOP: 2-2 (1-1)

Lang hoef ik niet na te denken over de titel deze week. Na afloop noemde Simon ons ‘tandeloos’ en dat is precies wat het was. Er werd keihard gewerkt door de krappe selectie en er werd gevochten voor iedere meter. Datzelfde deed VOP en dus is de puntendeling terecht. Wanneer er spelers met kramp op de grond achterblijven na het laatste fluitsignaal dan kun je concluderen dat zij er alles aan gedaan hebben!

Er leek geen vuiltje aan de lucht in de eerste helft. SEC mocht de bal hebben en het positiespel spelen, terwijl VOP met lange ballen vooral op zoek was naar hun behendige Giok. Het was dan ook erg ongelukkig dat Patrick een voorzet van VOP achter Waals binnen wist te koppen. Overigens wel een keurige knik die Stijn kansloos liet, maar wel in de verkeerde goal! Al snel was het Niels die de terechte gelijkmaker op het scorebord liet noteren na een geweldige vooractie van Stijn Uijland en idem assist van Joey. Enorme kansen voor Steyn waren vandaag niet aan hem besteed, en Joey wist de deklat te raken. Zo werd de ranja met een 1-1 stand opgeslurpt. Niks aan het handje zou je denken gezien de kansen.

In de tweede helft werd er extra luchtmacht ingevlogen door VOP en werd er continue de lange bal gespeeld om daarna gevaarlijk te worden. Dat lukte overigens goed want in de 50e minuut stond het zomaar 1-2 op de teller. Het was onzene keepert Waals die SEC in de race hield met een aantal katachtige reddingen want de 1-3 had op dat moment zomaar kunnen vallen. De VOP storm ging liggen en SEC kwam weer aan voetballen toe. Dat leidde tot een aantal grote kansen voor de groenwitten maar ook de keeper aan VOP zijde stond zijn mannetje. Wie anders dan miep-miep Nelis wist de bevrijdende 2-2 binnen te schuiven. Ditmaal na een mooie assist van Paulus. Paul heeft 2,5 week genoten van taco’s in Mexico, maar wat lekker dat hij er weer is. Er gebeurt toch wat als onze El Chapo zijn sombrero af zet en begint te dribbelen. Zijn pistool stond nog niet op scherp want tot tweemaal toe mistte zijn schot de precisie. We vergeven het hem! Uiteindelijk bleef het bij de 2-2 stand en zo delen de teams de punten. SEC zakt hiermee af naar een 6e plaats en is nog altijd nog officieel veilig gespeeld. Het blijft in ieder geval lekker spannend en tijd voor verslappen is er niet bij.

Na afloop was het gezellig druk op het terras waarbij de aanwezigen heerlijk toegezongen werden door Jeffrey Brons. Er werden diverse balsponsoren binnen gehaald met als absoluut hoogtepunt de vier ballen van De Brammen, klasse mannen!

Rest ons niets dan de toppers van DEV Doorn te feliciteren met het kampioenschap. Datzelfde DEV komt volgende week op bezoek bij ons dus laten we hopen dat ze dan nog dronken zijn. Goed weekend!

Opstelling: Stijn Waals, Fabian van Netten (’57 Daniel Groen), Stijn Uijland (’78 Thom Kok), Patrick Stalenhoef (’57 Paul la Feber), Simon van der Leeden, Milan van Wincoop, Glenn de Rooij, Steyn Boers, Joey van den Bedem, Renzo Krol, Niels van der Plaats