verslag
03-12-2023

Terechte puntendeling in Amersfoort: Cobu Boys – SEC: 1-1 (1-1)

Terechte puntendeling in Amersfoort: Cobu Boys – SEC: 1-1 (1-1)

Je wilt een rumoerige week maar op één manier afsluiten, namelijk met drie punten. De mannen waren gebrand, de vuistjes gebald en toch was het Stijn die ons na 40 seconden al wist te redden. Door een slordige start was het Cobu Boys dat direct levensgevaarlijk werd maar gelukkig is onze keepert voor de duivel niet bang en dook de paal eruit. Daarna was het SEC dat de wedstrijd mocht maken. Vooraf wisten wij dat Cobu Boys een lastige ploeg is die keihard blijft verdedigen als collectief, en levensgevaarlijk kan toeslaan in de counter. Achteraf durf ik te stellen dat we daar als team en staf te weinig tegenover hebben weten te zetten. Het was inderdaad SEC dat het spel dicteerde en een aantal zeer grote kansen wist te creëren, en Cobu Boys dat ook een aantal levensgrote kansen om zeep hielp vanuit de counter.

Cobu Boys wist als eerste het net te doen bollen en kwam zo op 1-0. Niets aan de hand en enkele minuten later lag de gelijkmaker al in het mandje. Zodra Joey dit seizoen scoort dan houd je je hart vast en durft niet eens meer te juichen. Zo ook vanmiddag. Een 100% goal werd afgekeurd doordat de vlaggenist stond te wapperen. On-ge-loof-lijk. Joey zijn afgekeurde totaal staat daarmee op 7(!!!) dit seizoen. Voor de thee wist Niels te ontsnappen na een wereldpass van de sterk spelende Thom en ronde beheerst af: 1-1.

In de rust waren wij het erover eens dat geduld een schone zaak zou blijken. Helaas was dit niet zo. Grote kansen, over en weer, werden gemist en de het verhaal van de nachtkaars zou hier niet misstaan. Het spelbeeld was gelijk aan de eerste helft.

Achteraf kan ik alleen onszelf aankijken met een ongelukkige wissel. Maar achteraf kijk je een koe in zijn reet! Verder mocht Sverre de tweede helft invallen als rechtsback voor de niet-fitte Boers en was Kenny bereid om ondanks zijn blessure toch in te vallen om iets te forceren. Helaas bleef dat verhaal slechts bij een jongensdroom. Als adjes-interim hadden wij die mannen niets anders gegund dan een heerlijke 3-punter maar het mocht helaas niet zo zijn. In de allerlaatste seconde hadden wij hem zomaar kunnen verliezen maar ook Wil had vandaag zijn vlag meegenomen. 1-1 voor de grensrechters en 1-1 als einduitslag. Feit is dat wij met dit punt niets opschieten maar een aantal momenten in de wedstrijd echt hoop bieden richting de toekomst. Komende week komt Achterveld op bezoek met oud-SECcer Jouri Melkert als trainer.

Altijd een leuk weerzien met deze rustige, vrolijke trainer. Er wordt dan afgetrapt om 15:00, dus graag tot dan. Goed weekend!