feestje
05-08-2023

Terechte puntendeling in de derby: SEC – VVZ ’49 0-0 (0-0)

Terechte puntendeling in de derby: SEC – VVZ ’49 0-0 (0-0)

De laatste derby van dit seizoen eindigde zoals deze begon in de welbekende brilstand. Op het notitieblaadje stonden alleen de wissels genoteerd en dat zegt genoeg. De ruim 400 aanwezige toeschouwers kregen een matige wedstrijd voorgeschoteld. Het hoogtepunt was de gespeelde ‘panna’ bij Gijs Schaap langs de lijn, dat zegt voldoende. De eerste 20 minuten leek de wedstrijd zich te ontvouwen tot een leuke pot waarin beide ploegen aanvallend voetbal op de mat legden. De grootste kans aan SEC zijde was voor Niels maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Het spel van onze groenwitten was slordig en dat kwam het spelbeeld niet ten goede. Hierna hebben wij vooral twee ploegen gezien die speelden om niet te verliezen en dus is de 0-0 een terechte uitslag. Zeker in de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor SEC maar in de slotminuut kun je hem ook nog zomaar verliezen. Gelukkig miste de voorwaartse van VVZ ook de scherpte om de slordigheid af te straffen. Bovendien werd er een goal van VVZ afgekeurd wegens buitenspel. Eerlijk gezegd had ik daar zelf mijn twijfels bij maar volgens een aantal VVZ’ers was dit echt zo. Gelukkig maar!

De beste man van het veld had vandaag de fluit in zijn mond. Wat een genot is het toch wanneer er een kwalitatief goede scheids op het veld staat op ons niveau, en wat een verschil met de heenwedstrijd. Nick Hendrikx is de naam, die zijn wij binnen een paar jaar terug op de beeldbuis.

Man of the Match werd onze capitano, Kenny Grant. Hij is al weken lang in vorm en zette dat vandaag om in onoverwinnelijkheid. Hij nam vanaf seconde 1 het team op sleeptouw door er extreem veel energie in te gooien en alle duels te winnen. Dik verdiend Kenneth!

Het hoogtepunt was na afloop waarbij zowel SEC, VVZ als ook vele Hezianen er een mooi feestje van wisten te maken. In een bomvolle kantine was het bier niet aan te slepen en werd er keihard gewerkt door onze top vrijwilligers. Om onze Deijssel er maar even uit te pakken: die was de hele week al druk geweest op het cluppie, en als kers op de taart mocht hij met zweetdruppels op zijn voorhoofd nog even 500 kannen tappen, topper!

Rondom de wedstrijd was alles overigens tiptop geregeld door ons 2e elftal onder aanvoering van Bart. Met of zonder deze held langs de lijn is het een wereld van verschil! Onze buren hebben zelfs een geluidswal laten plaatsen vanwege de goed ontwikkelde stembanden van deze stadionspeaker. Na afloop stond ook hij achter de bar te zwoegen: ‘ik zag dat die mannen het druk hadden dus dan help je ff een handje hè’. Wat mij betreft is Bart de Man van de Dag!

Komende donderdag gaan de boys inhalen bij HVC. Mocht onze tegenstander van gisteren hun wedstrijd weten te winnen tegen Candia, dan pakt SEC de 2e periode bij winst (eindigen dan als 2e achter DEV Doorn). Eerst zelf maar eens winnen en dan moet het beter dan gisteren….!

Fijne zondag!

Opstelling: Stijn Waals, Simon van der Leeden, Kenny Grant, Patrick Stalenhoef (’55 Steyn Boers), Thom Kok, Paul la Feber (’30 Sergio Kok), Milan van Wincoop (’63 Stijn Uijland), Joey van den Bedem, Glenn de Rooij, Niels van der Plaats, Vincent Worron (’63 Renzo Krol)