sec
30-06-2020

Terugblik op voorbereiding SEC 1

Zo dat was hem dan, de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 voor ons vlaggenschip. Wie enkel naar de uitslagen kijkt is bang voor een dramatisch seizoen zoals dat van vorig jaar. En laten we eerlijk zijn, dat ziet er ook weinig hoopgevend uit. Slechts een enkeling zoals Emiel Ratelband weet hier een positieve wending aan te geven. Laten wij nou ook een échte ‘tsjakka-fan’ in ons midden hebben, zo ontdekte het centrale duo Stefan en Marco gisteren. Nadat Jeffrey de bal weer uit zijn netje gehaald had bij de 0-3 was alles nog mogelijk. En verdomd, onze keepert had gelijk. Met nog slechts 10 man in het groen-witte tenue op het veld (geen wissels) werd de ene na de andere kans gecreëerd. Het mocht niet baten en uiteindelijk stond er na 90 minuten een 0-3 uitslag op het scorebord.

Dat was niet alleen het eindsignaal van de wedstrijd, maar het eindsignaal van de voorbereiding. Eerlijk is eerlijk, daar snakten we best naar. Waarom? Omdat wij met ontzettend veel vertrouwen gaan beginnen aan de competitie. Er werd gisteren, zoals in alle wedstrijden, voor elkaar geknokt en het snot werd letterlijk voor de ogen gelopen. Bij aanvoerder Stefan was het zelfs rood snot. De trainingsopkomsten zijn goed, en ook daar wordt keihard gewerkt. Conditioneel staan we er redelijk voor na een voorbereiding van 5 weken.

Inmiddels hebben er maar liefst 23 spelers al minuten gemaakt in ons 1e elftal. Helaas waren er per week slechts 11 tot 13 man beschikbaar op de zaterdag voor het nieuwe trainersduo Rein & Joeri. Vakanties, festivals, bedrijfsuitjes en de eerste blessures gooiden veelal roet in het eten.
Van de 23 spelers die al aan de eerste minuten hebben geroken zijn er vanaf dinsdag 20 beschikbaar voor Rein. De afgelopen weken moesten zijn hersens vooral aan het werk om de 11 uberhaupt in te vullen, vanaf aanstaande donderdag mag hij ze écht gaan kraken om gewoon de beste 15 op het wedstrijdformulier te laten noteren.

Voor de goede orde even alle resultaten op een rijtje:

KVVA – SEC 0-2 (0-0 bij rust)

Jan van Rees toernooi 3e plek (tegenstanders allemaal 3e klasse)

SEC – Eemboys 2-2 (2-0 bij rust)

SEC – Altius 0-7 (0-1 bij rust)

OSM 75 – SEC 6-1 (2-0 bij rust)

SEC – VIOD 0-3 (0-0 bij rust)

Aanstaande zaterdag starten wij de competitie om 14:00 thuis tegen Eemboys van onze ex-trainer Rene Ribberink. Na afloop is er karaoke in de kantine en in de wandelgangen gaat het gerucht dat Rein het nummer ‘We are the champions’ onder de douche staat te oefenen. Wij zien jullie graag allemaal aanstaande zaterdag! U kunt tevens ons nieuwe dameselftal bewonderen om 10:30, en om 12:15 begint ook voor ons 2e elftal het seizoen. Tot dan!