feestje
26-03-2023

Volwassen SEC legt VOP over de knie: VOP – SEC 0-2 (0-1)

Volwassen SEC legt VOP over de knie: VOP – SEC 0-2 (0-1)

Met de wedstrijd van afgelopen seizoen in het achterhoofd was er één ding heel duidelijk vandaag: met alleen het balletje lekker rond laten gaan redden wij het niet. Om met de woorden van Sergio te spreken: ‘We moeten erop klappen anders wordt het niks’. Vorig jaar werd er ter nauwernood gewonnen in de slotseconde maar dat was vandaag wel anders.

Twee teams die er daadwerkelijk ‘opklapten’ maakten er een aantrekkelijke eerste helft van. Een eerste helft waarin SEC het betere van het spel had en na vier minuten al op 0-1 kwam door een droge knal van Vincent. Na Pistolen Paultje hebben wij nu ook Vuurwapen Vinnie. Rond de 35e minuut ontving Schimmel aan VOP zijde de rode prent. Of dit helemaal terecht was weet ik eerlijk gezegd niet. Enkele minuten later werd onze father to be – Stefan Jak- 100% bewust met een opgeheven knie in zijn rug toegetakeld, en dit werd slechts een plakje kaas. Dat VOP de 2e helft met 10 man speelde was dan ook terecht. Ik houd van mooie tackles en overtredingen, bij voorkeur net op of over het randje, maar dit sloeg nergens op. En dan zeker niet tegen mijn maat Jakkie, kom op.

Na een warm koppie thee werd er afgetrapt voor de tweede 45 minuten. VOP zakte massaal in en probeerde met de lange bal te counteren. Onze verdediging stond vandaag écht als een huis onder leiding van Stijn Waals en VOP werd geen seconde gevaarlijk. In de 50e minuut was het Simon van der Leeden die het netje deed bollen. De keeper liet een vrije trap van Sergio los en Simon was er als de kippen bij: 0-2.

Uiteindelijk kan ik onze mannen maar één ding kwalijk nemen en dat is dat de score niet verder uitgebouwd werd. Aan de andere kant werd de wedstrijd op een volwassen manier uitgespeeld. Met name Steyn Boers en Daantje Groen waren ouderwets ‘on fire’. Ze fungeerden als tandem aan de rechterkant en Boers heeft daar de graspollen eruit gelopen. Als ik nog 6 jaar oud was dan had ik een voetbalposter van Steyn Boers boven mijn bed gewild. En dan het liefst met een foto van na de wedstrijd van gisteren. Vermoeid, bezweet en toch een glimlach. Die blubber op zijn kop en het koude pilsje in zijn hand maakt het plaatje af. Held van de eerste seizoenshelft.

En zo zit de eerste seizoenshelft er op. Een seizoenshelft met veel teleurstellende resultaten en een onvervalste k**** start. Toch ben ik apetrots op hoe die gasten het om hebben weten te zetten de afgelopen weken. Het besef dat alles valt of staat met het snot voor je ogen willen lopen is daar. En dat maakt het leven dan zoveel makkelijker. Ik durf zo weer de boodschappen te gaan doen in mijn SEC jas. Bedankt boys!

Fijne zondag, fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar,

El Orgullose Asistente

Opstelling: Stijn Waals, Stefan Jak, Kenny Grant (’45 Joey van den Bedem), Steyn Boers, Simon van der Leeden, Thom Kok (’75 Stijn Uyland), Sergio Kok, Milan van Wincoop, Daniel Groen, Paul la Feber (’57 Stan Verwoerd), Vincent Worron (’45 Renzo Krol)