feestje
16-01-2022

VOP1 - Sec1 1-2

Door het oog van de naald: VOP – SEC 1-2 (0-0)
Staf, spelers en toeschouwers zijn gisteren in 90 minuten tijd tien jaar ouder geworden. Want wat was het spannend. SEC, op dat moment 4e op de ranglijst, tegen VOP, die op dat moment op de 11e plek vertoefden. De blauwwitte brigade was duidelijk niet van plan om vandaag tegen een nederlaag aan te lopen. Met veel inzet en energie probeerden zij het SEC op alle mogelijke manieren lastig te maken. En dat lukte aardig. SEC was slordig en dat resulteerde in veel balverlies. Al na 10 minuten leek het erop dat Renzo de strijd moest staken. De rechtsback van VOP liet vakkundig ‘even weten dat hij er was’. Gelukkig hield Renzo vol. Was het dan echt zo slecht als dat het klinkt? Nee, helemaal niet. Uiteindelijk werd in de eerste helft wel vaak de bal onnodig weggegeven, maar dit leidde niet tot kansen. Aan SEC kant mocht Niels twee keer 1 op 1 komen met de keeper, en werden schoten van Joey, Sergio en Paul een prooi voor de keeper.
Na de thee veranderde er niet echt veel aan het spelbeeld. Renzo bleef geblesseerd achter in de kleedkamer waardoor Vincent zijn opwachting mocht maken. En wat deed dat mannetje het heerlijk. Vincent kan dansen met de bal zoals maar weinig dat kunnen. Met de kriebels in zijn buik door zijn prille liefde vloog hij als een Dagpauwoog fanatiek heen en weer om zijn territorium te verdedigen op het groene tapijt. Fabian werd geslachtofferd voor Simon van Hengstum, die half geblesseerd voor meer stootkracht op het middenveld moest zorgen. En met een anderhalve knie deed onze Zlatan dit ook goed. Dat betekende dat Kenny verhuisde naar de rechtsback positie en dat Milan een linie terugzakte.
In de 50e minuut wist Niels zijn persoonlijke record te verbeteren: de 7e plak kaas tegen hem was een feit. Waar Niels doorbrak op de middenlijn trok hun laatste man aan de noodrem. Geel of rood? Rood had gekund, maar geel paste prima in deze wedstrijd. Rond de 65e minuut sloeg het noodlot toe. VOP, dat tot dan toe enkel de lange bal nog hanteerde, kwam daardoor in onze 16 meter terecht. Ongelukkig liep Joey hun spits voor de sokken: penalty. Waar Guido een goede wedstrijd keepte moest hij nu helaas toch capituleren: 1-0 VOP. Het was zo’n middag… Maar je weet ook dat wanneer je in een goede flow zit, je geluk afdwingt. Op de bank werd al zachtjes gesproken over een ‘vieze 1-2 overwinning’ en dat leverde de assistent trainer een heerlijk flesje drank op. Bij VOP raakte de pijp leeg, en SEC was in balbezit echt de betere ploeg. Maar dan moet het nog wel even gebeuren. Een paar goede doorbraken van Vincent leverden helaas niks op. Tot overmaat van ramp moest Paul er in de 80e minuut vanaf met een hamstringblessure. Ijs en ijskoud mocht Jesse direct invallen. Gelukkig deed dat onze warmbloedige Jesse maar weinig. Binnen enkele minuten had hij de 1-1 op zijn slof liggen, maar doordat Jesse al 80 minuten goed opgelet had vanaf de bank, wist hij dat Kenny er vaak overheen kwam via de rechterkant. En zo was dit ook nu het geval: Jesse legt hem breed en Kenny schuift hem heerlijk binnen. Een mooie beloning voor de aanvoerder die een prima pot speelde. Met nog 5 minuten te spelen gooide VOP alles op alles. De lange ballen werden nog langer maar de verdediging gaf geen krimp. Bij SEC staat altijd nog de topscoorder van 4G Niels van der Plaats voorin. Zijn brommer blijft altijd stationair draaien en hij accelereert van 0 naar 100 in slechts 3,1 seconden. Een snelheid waar zelfs Fabian met zijn Audi jaloers op is. Het onmogelijke gebeurde. VOP legt de 2-1 in het mandje. Waar het hele team naar voren rende om dit te vieren, zagen wij dat dit buitenspel was en de scheidsrechter hem direct afkeurde. En toen, en toen, en toen…. Ja, TOEN, was daar onze ervaring goalie. En over Guido kan (en mag) ik boeken schrijven maar voetbalgogme kan ik hem niet ontzeggen. Hij legt de bal snel neer en peert hem naar voren waar Niels dus nog in zijn stationair stond te wachten. Met nog één verdediger uit te schakelen was Niels al snel bij de keeper. In de eerste helft wist de beste man Niels nog tot tweemaal toe af te stoppen, maar dit keer niet. In de 95 minuut lag daar de 1-2 in het mandje. Niels zijn 8e treffer, maar veel belangrijker: 3 punten. Wat een ontlading!

Angelique Krete maakte het mooie fotoverslag...bedankt daarvoor..