vliegdorp
30-06-2020

vv Vliegdorp - vvSEC

Vandaag mocht ons vlaggenschip aantreden tegen Vliegdorp. Een echte kelderklasse pot. SEC begint iedere week beter te voetballen en vandaag het debuut van Martijn Brouwer in de basis. Zonder onze aanvoerder Stefan die met een knie blessure langs de kant moest toekijken.

De meegereisde supporters zagen een SEC die goed de bal liet rond gaan en een Vliegdorp die vanaf minuut 1 maar 1 wapen had nl. de botte bijl. Vooral Martijn moest het zwaar ontgelden. Maar helaas werd de eerste de beste lange bal van Vliegdorp verkeerd ingeschat door Pascal en stonden we 1-0 achter. Hierna waren we een kwartiertje zoekende maar beetje bij beetje herpakte SEC zich en zette Vliegdorp vast op eigen helft. Na de zoveelste overtreding van Vliegdorp kregen we een vrije trap op 20 meter van de goal die door Guido snoeihard op de lat werd geschoten. Maar SEC bleef drukken en na een charge op Rodney kregen we op links een vrije trap. Deze ging via een scrimmage waarbij Daniel het laatste tikje gaf het doel in. Met 1-1 gingen we de rust in.

De 2e helft bleef Rodney aangeslagen achter in de kleedkamer en kwam Danny erin. SEC bleef domineren maar de kansen die we kregen wilde er maar niet in. Vliegdorp gokte met de lange bal op hun snelle spitsen maar het verdedigingsblok bij SEC stond als een huis. In de 90e minuut kreeg Vliegdorp de grootste kans van de wedstrijd ( Patrick was met een grote hoofdwond al uitgevallen en moest na de wedstrijd naar het ziekenhuis, sterkte man) maar deze werd goed gepakt door Patrick en maakte daarmee zijn foutje goed. Ver in blessure tijd volgde de volgende aanval van SEC over rechts, waarbij een mooie voorzet verlengd werd door ons en bij de 2e paal mooi binnen gegleden door Danny. Eindelijk hebben we de 3 punten binnen maar weer stond de grens met zijn vlag omhoog en daar waar de scheids in de 1e helft op zijn eigen waarneming afging vloot hij nu wel voor buitenspel. En dit is zuur want het was bij lange na geen buitenspel. Al met al zijn we wel van de hatelijke nul af en krijgen we volgende week NVC op bezoek en als we net zo voetballen als vandaag dan kan het een hele gezellige namiddag worden met Marco Vos als zanger. Ik zie u graag zaterdag op ons gezellige club en kom onze jongens aan moedigen.

Dit was weer uw reporter, tot de volgende week.